logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

PRIJS € 20.900,-
PER MAAND € 310
BOUWJAAR 1972
KM STAND 113.151 KM
KLEUR wit
BRANDSTOF Benzine
TRANSMISSIE Automaat
VERMOGEN 194 PK
BTW / MARGE Marge

Hele vroege en mooie Mercedes R107 350 SL 4.5 liter. Een van de eerste 2100 stuks die zijn geleverd aan Canada en Amerika, met 350 SL badge maar met de (toen) nieuwe 450/M117 motor.

Dit is nummer 26 geproduceerd en dus op het eerste schip naar de nieuwe wereld. Gemaakt in juni 1971 en uitgeleverd op 9 november 1971 in Vancouver Canada. verkocht aan de vrouw van een bekende oliemagnaat in Canada in de kleur Papyrusweiss 717 met blauw interieur. De man heeft de SL tot aan zijn dood in 2010 in bezit gehad. De familie heeft de SL aan een bevriende garagist verkocht in 2015. Die heeft hem uiteindelijk in 2020 verkocht aan een Europeaan. De auto heeft bijna zijn gehele leven in Vancouver gereden en vervolgt zijn leven in Europa. Waarschijnlijk de oudste SL R107 die momenteel te koop is.Een mooie en complete SL met alle boekjes en historie. Een Becker Mexico casette radio, originele softtop en een hardtop. De onderhoudshistorie is niet compleet maar wel tot aan het garantieverval ingevuld.

De Mercedes is in een mooie maar niet concours staat. Er is laswerk verricht aan de bodem en de auto is ooit deels overgespoten. Er zitten nieuwe banden op, nieuwe achterdempers, de remmen zijn volledig nagekeken (nieuwe hoofdremcilinder, nieuwe remolie en blokken vervangen). De nokkenas en de distributieketting zijn nagekeken. Diverse rubbers zijn vervangen en de auto heeft recent een grote onderhoudsbeurt gehad.

Minpunten van de Mercedes zijn de softtop, die is nog origineel maar in mindere staat. (enkele scheuren die gerepareerd zijn maar niet in de kleur). De airco werkt niet (pomp springt wel aan). De motor is in een zeer goede conditie. De compressie is goed.

Deze prachtige vroege R107 is een mooie rijdersauto om vele toerritten mee te gaan maken.

Bel voor een bezichtiging: 040-2533703

Wij zijn een BOVAG autobedrijf met ervaren mensen waarvan sommigen al meer dan 25 jaar actief zijn in de autobranche. Onze activiteiten zijn in- en verkoop van zowel nieuwe als gebruikte auto's die in onze modern uitgeruste werkplaats aflever klaar gemaakt kunnen worden. Tevens verzorgen wij het onderhoud, reparaties en APK keuringen voor de auto's van onze klanten.

 Nagenoeg al onze auto's kunnen worden geleverd met een afleverbeurt nieuwe APK en BOVAG garantie. Vraag naar de mogelijkheden. Kom gerust eens langs in onze showroom aan de Run 4301 in Veldhoven. Kijk ook op onze website voor meer foto's.

Meer weten over
deze Mercedes-Benz?

whtsaap.svgWHATSAPP ONS!
Morgen Internet - Light website